خواص دارو های گیاهی

خواص آویشن

خواص آویشن

آویشن دارای طبع گرم و خشک است و مصرف بیش از اندازه آن برای افراد صفراوی توصیه نمی‌شود. آویشن مصلح مواد غذایی مختلف مانند دوغ، ماست، پنیر تازه، باقلا، لوبیا و نخود سبز است. مصلح آویشن در طب سنتی سرکه انگور است.

آویشن از گیاهان دارویی پر مصرف برای پیشگیری از سرماخوردگی و درمان عفونت‌های تنفسی است و از آن به عنوان ادویه در تهیه غذا‌ها نیز استفاده می‌شود. برگها، گل و روغن گیاه آویشن در طول تاریخ تا به امروز همواره برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده شده است.

خواص درمانی آویشن

ازشناخته شده‌ترین خواص آویشن، پیشگیری و کمک به درمان سرماخوردگی است. این گیاه جزو گیاهان ضد التهابی بوده، بر روی باکتری‌های دستگاه تنفسی موثر است. از این رو برای پیشگیری از عفونت‌های مکرر که بیشتر ناشی از خشکی دستگاه تنفسی است می‌توان از بخور آن (جوشاندن گیاه در آب جوش و اسنتشاق آن) نیز برای درمان استفاده کرد. آویشن تا حد زیادی عفونت و چرک بدن و گلو را از بین می‌برد و به دلیل خاصیت خلط آور بودن در درمان سرفه مفید است.

تقویت سیستم ایمنی بدن

گیاه آویشن سرشار از انواع مواد معدنی، ویتامین‌هایی نظیر ویتامین ث و ویتامین آ، روغن تیمول و آنتی اکسیدان‌ها است و از این رو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی می‌کند. متخصصان معتقدند مصرف روزانه دمنوش و عرق آویشن، با بالا بردن سیتم ایمنی بدن، می‌تواند شما را درطول سال از بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف در امان نگه دارد. البته به یاد داشته باشید با توجه به طبع آویشن، استفاده از آن برای گرم مزاج‌ها با احتیاط صورت گیرد.

بهبود خلق و خو، تقویت حافظه و رفع افسردگی

سبزی آویشن دارای ماده فعالی به نام کارواکرول است که برای تقویت حافظه مفیده بوده، همچنین خاصیت ضد افسردگی دارد. جالب است بدانید مطالعاتی که در سال ۲۰۱۳ بر روی تاثیرات این ماده انجام شده، نشان داده است که دریافت منظم و با غلظت کم کارواکرول به بهبود خلق و خو و افزایش حس خوب در افراد کمک می‌کند.

کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب

از خواص دمنوش آویشن، کاهش فشار خون و در نتیجه کمک به سلامت قلب و پیشگیری از بیماری‌های قلبی است. آویشن سرشار از پتاسیم است و از همین رو مصرف آن در کاهش فشار خون و درمان تپش قلب مفید است. توجه داشته باشید مصرف آویشن برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند توصیه نمی‌شود و لازم است قبل از مصرف حتماً با پزشک مشورت شود.

تسکین درد‌های عضلانی و درد سیاتیک

در طب سنتی توصیه می شود اگر از درد مفاصل، نقرس، ورم مفاصل و درد سیاتیک در رنج هستید چای یا دمنوش آویشن بنوشید، همچنین حمام آویشن برای مبتلایان به درد‌های عضلانی، مفصلی و روماتیسمی توصیه می‌شود.

سلامت دستگاه گوارش، رفع نفخ و کمک به هضم غذا

آویشن کوهی به بدن حرارت می‌بخشد و باد را از معده و روده‌ها خارج می‌کند و به هضم غذا در سردمزاجان کمک می‌کند همچنین دم کرده آن برای سکسکه، دل پیچه مفید است.

درمان ضعف و بی حالی

آویشن سرشار از اسید‌های آمینه است و از این رو در درمان ضعف و بی حالی موثر است. همچنین این گیاه با دارا بودن مقادیر بالایی آهن می‌تواند درمان مناسب و مکملی برای کم خونی فقر آهن باشد.

عوارض جانبی، موارد احتیاطی و منع مصرف آویشن

همانطور که گفته شد با توجه به طبع آویشن، مصرف آن در افراد صفراوی باید با احتیاط صورت گیرد. همچنین زیاده‌روی در مصرف این گیاه در دراز مدت برای قلب و غده تیروئید زیان آور است. آلرژی و التهابات پوستی از دیگر عوارض مصرف زیاد این گیاه است.
زنان باردار با نظر پزشک آویشن را مصرف کنند، زیرا خاصیت قاعده آور داشته و احتمال سقط جنین را افزایش میدهد. همچنین خوردن آوریشن در هنگام تب توصیه نمیشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *